Werk je al met LessonUp dan heb je Maia alvast en zeker gebruikt. Ken je Maia niet dan is het zeker de moeite waard om haar te leren kennen.

Wat doet Maia dan?
Maia is een assistent die je helpt om een lesstructuur te maken met behulp van AI. Maia kan ook interactieve onderdelen toevoegen aan je les, in de vorm van quizvragen en polls.
Maia kan ook ingezet worden bij bestaande lessen, hier kun je dan quizvragen en polls bijvoegen.
Ze maakt dus een lesopzet voor je binnen een paar klikken op je muis en deze kun je dan naar wens aanpassen.

Hoe werkt het dan?
Om een les te creëren moet je Maia input geven. Dit kun je doen door tekst toe te voegen of door een afbeelding met tekst toe te voegen. Vervolgens wordt een les gecreëerd met hulp van AI. Let hierbij wel op dat het een basis is en als docent dien je de les goed te controleren en aan te passen. De les is opgebouwd van begin tot eind en bezit een aantal vaste onderdelen zoals voorkennis activeren met behulp van een woordweb en een exit tickt met behulp van een aantal open vragen.

Een les op basis van tekst
Wanneer je een les maakt met behulp van tekst kun je een eigen prompt (opdracht) schrijven. LessonUp geeft daar ook een aantal voorbeelden voor zodat jezelf ook goede prompts kunt maken. Wat ook mogelijk is, is dat je een complete tekst uit een boek plakt, bijvoorbeeld een paragraaf of een hoofdstuk uit de methode. Vervolgens gaat Maia hiermee aan de slag en wordt er een lesstructuur gemaakt.

Een les op basis van afbeeldingen (met tekst)
Ook kun je op basis van afbeeldingen een les laten maken. Let daarbij wel op dat er tekst op de afbeelding te zien is. Op basis hiervan wordt dan een les gemaakt. Het is mogelijk om meerdere afbeeldingen in te laten lezen.

Mooi begin van een lesopbouw
Met Maia kun je eenvoudig uit de voeten, Maia kan ook creatief zijn als je de juiste prompt geeft. Geef bijvoorbeeld mee dat er activerende werkvormen in de les moeten zitten of dat er een spel in moet zitten. Ook kan Maia opdrachten verzinnen voor in je les.
Maia geeft uiteindelijk alleen slides met tekst en deze slides zijn nog niet voorzien van afbeeldingen, deze dien je dan zelf toe te voegen.