Je kent het wel. Je wil graag goede oefentoetsen gebruiken, maar je hebt eigenlijk te weinig tijd om deze te ontwikkelen. Waarom niet slim gebruik maken van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt? Ontdek de optie van ChatGPT in combinatie met Microsoft Forms!

In deze post delen we drie eenvoudige stappen waarmee je eenvoudig oefentoetsen kunt maken en snel kunt implementeren in je lessen.

Stap 1: Stel je vragen in ChatGPT

ChatGPT staat klaar om je te ondersteunen bij het creĆ«ren van gevarieerde en uitdagende oefenvragen. Of je nu gaat voor meerkeuze, open vragen of complexe scenario’s, ChatGPT formuleert op basis van jouw prompt. Ideaal voor het opdoen van inspiratie. Laat je gedachten de vrije loop en begin met het formuleren van je vragen. ChatGPT voorziet je niet alleen van suggesties maar helpt je ook bij het aanscherpen van je vragen, waardoor je in een handomdraai een set vragen hebt die naadloos aansluit bij je leerdoelen. En ben je niet tevreden? Dan vraag je toch door? šŸ˜‰

Stap 2: Plaats je vragen in een Word-document.

Kopieer de tekst uit ChatGPT en zet deze in een Word-document. Om het importeren zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het handig om tussen elke vraag een regel open te laten. Sla je document op.

Stap 3: Snel importeren in Microsoft Forms

Bespaar waardevolle tijd door je gecreĆ«erde oefentoetsen te importeren in Microsoft Forms. Met de functie ‘snel importeren’ heb je slechts een paar klikken nodig om je vragen te importeren naar een Forms-quiz. waardoor je eenvoudig de voortgang van je studenten kunt volgen.

Niet moeilijk en snel geregeld! Veel succes met het uitproberen!