Energizers zijn korte en interactieve activiteiten die worden gebruikt om de deelnemers aan een les of vergadering te activeren, op te frissen en energie te geven. Ze dienen als korte onderbrekingen van de reguliere inhoudelijke activiteiten en hebben tot doel de betrokkenheid, creativiteit en concentratie van de deelnemers te vergroten.

Tijdens (online) lessen of vergaderingen kan de aandacht en energie van de deelnemers na verloop van tijd afnemen. Dit kan te wijten zijn aan vermoeidheid, monotone presentaties of gebrek aan interactie. Door energizers in te zetten, kun je de sfeer en dynamiek verbeteren, de deelnemers activeren en een positieve groepsdynamiek bevorderen.

Hier zijn een paar redenen waarom energizers waardevol kunnen zijn tijdens je (online) les of vergadering:

  1. Verhoogde betrokkenheid: Energizers zorgen voor actieve participatie van de deelnemers. Ze breken de monotonie en zorgen ervoor dat mensen actief deelnemen aan de activiteit. Dit verhoogt de betrokkenheid en voorkomt dat deelnemers afdwalen of zich gaan vervelen.
  2. Verbeterde concentratie: Energizers bieden een welkome afwisseling van de reguliere inhoud. Ze helpen om de aandacht te herstellen en de concentratie te verbeteren. Door deelnemers actief te betrekken bij een energizer, worden ze gestimuleerd om zich weer te focussen op de volgende inhoudelijke onderwerpen.
  3. Positieve groepsdynamiek: Energizers bevorderen een positieve en ontspannen sfeer. Ze zorgen voor interactie tussen de deelnemers en helpen bij het opbouwen van een positieve groepsdynamiek. Dit kan de communicatie en samenwerking verbeteren, vooral in een online setting waar face-to-face interactie beperkt is.
  4. Stimulatie van creativiteit: Energizers kunnen creativiteit aanwakkeren en de deelnemers uitdagen om out-of-the-box te denken. Door middel van speelse activiteiten en brainstormsessies kunnen energizers de deelnemers aanmoedigen om nieuwe ideeën te genereren en frisse perspectieven te verkennen.
  5. Versterkte relaties: Energizers kunnen ook helpen om relaties tussen de deelnemers te versterken. Ze bieden informele gelegenheden voor mensen om met elkaar in contact te komen, wat vooral waardevol kan zijn in virtuele omgevingen waar de interactie vaak beperkt is. Het bevorderen van een positieve en ondersteunende sfeer draagt bij aan een gevoel van verbondenheid.

Het is belangrijk om energizers zorgvuldig te kiezen, rekening houdend met de doelgroep, de tijdsduur en het doel van de bijeenkomst. Goed gekozen energizers kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je (online) les of vergadering, en ze kunnen helpen om de betrokkenheid en energie van de deelnemers op peil te houden.

Werkvorm: Creatieve pauze met ChatGPT
Stilte Storm Energizer
Werkvorm / energizer: Wat is jouw ijsberg voor 2024?
Werkvorm: Sinterklaas gedichten workshop
Werkvorm: de digitale vragenmuur met Padlet
Energizer: Woordenschat, schatzoeken op het digibord!
De digitale herfst(klets)pot!
Energizer: Herfstschattenjacht
Werkvorm: Verfilm de klassenregels
Energizer om het schooljaar te starten: Kennismakingsbingo
Werkvorm: “Passion Sharing Carousel”
Werkvorm: Zomeravonturen postkaarten
Reflectie(rad): De sleutel tot groei voor docententeams
Energizer: Een reis door het schooljaar!
Energizer: Schatzoeken op buitenspeeldag
Energizer: Strandbal Challenge
Energizer: Zoek iemand die…
Werkvorm / energizer: Wat is jouw ijsberg voor 2023
Energizer: Kerst/Eindejaars kletspot (VO, MBO & HBO)
Kerst (foto)speurtocht
Energizer – Herfst associatiespel
Vakantie kletspot, leuk voor op reis.
Energizer: Zou je liever?
Kant en klare les = cadeautje voor de kerst!
Energizer: Kerst/Eindejaars kletspot (PO & SO)
Energizer – Het najaarsfoto associatiespel
Energizer: Het Digitale Reflectie Rad
Energizer: De digitale Vakantie Kletspot
Energizer: Lente – Bingo
Energizer: Paas-woordzoeker
Energizer – Haal alles uit de kast bingo
Energizer – 30 seconden spel
Energizer – Het foto associatiespel
Energizer – Doen, durven of waarheid
Energizer: De digitale Kletspot

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.